Wie de luier past (of hoe hetABDLZ forum met mensen om gaat)

Post Reply
Rearzruiter
Posts: 1
Joined: 06 Oct 2020, 09:58

Wie de luier past (of hoe hetABDLZ forum met mensen om gaat)

Post by Rearzruiter » 06 Oct 2020, 10:04

Wie de luier past…

Max hield niet echt van zijn werk. Het was saai, vervelend werk en zijn baas was een echte slavendrijver. Natuurlijk, hij had niet echt zijn best gedaan op school, dus een echt interessante functie zat er voor hem niet in. Het liefst had hij een baan als leidinggevende gehad, maar ja met alleen praktijk onderwijs zijn er weinig werkgevers die je in een management functie willen. Dus op zijn veertigste liep hij nog steeds vakken te vullen in de Lidl.

Zijn baas was 30, had weinig verstand van het werk als vakkenvuller, vertelde alleen dat het sneller kon, hield in de gaten of de werknemers niet lang koffie pauze hield en ook de tijd op het toilet werd streng in de gaten gehouden. Ook vandaag weer!

“Max, kun je even bij de bedrijfsleider komen?” Schalde er door de winkel. Dit kon weinig goeds betekenen en Max slofte naar het kantoor van zijn baas. De man zat glad geschoren in zijn dure pak achter zijn bureau met een vel papier in zijn hand.

“Weet je wat ik hier in mijn hand heb Max?” Max wist het, iedere maand stelde Mijnheer de Boer de zelfde vraag. Onverschillig haalde hij zijn schouders op. “Mijn productiviteitscijfers?” “Ja Max, jouw productiviteitscijfers! En ze zijn weer slechter dan vorige maand. Je beloofde beterschap, maar ik kan zien dat je deze maand 30% langer op het toilet bent geweest, 40% minder producten in het schap hebt gezet en dat het uitladen van de vrachtwagens 10% langer duurde.”

Max wist het, hij had er de laatst tijd met de pet naar gegooid, Zijn beste vriend, Diederik Lewenstein was ontslagen omdat hij zich in een maand twee keer ziek gemeld had. Hij was deze maand drie keer van afdeling veranderd, wat lastig was met zijn autisme en zijn collega’s deden constant lullig tegen hem als hij ze aan het werk wilde zetten. Maar al dat deed er niet toe, het ging om de productiviteit en als Max niet presteerde moesten de prijzen om hoog, als de prijzen omhoog gingen zouden de klanten naar de Aldi gaan, als de klanten naar de Aldi gingen zou de Lidl minder verkopen, als de Lidl minder verkocht zou Max ontslagen worden…

“De komende maand verwacht ik dat je toilet bezoek naar het oude niveau daalt, dat is waar we de komende maand aan gaan werken!” Mijnheer de Boer keek Max verwachtingsvol aan. “Wat verwacht u van mij, dat ik een luier ga dragen?” Het was er uit voor Max er erg in had.
“Als dat de oplossing is, vind ik het best.” Met die woorden nog na dreunend in zijn hoofd liep Max het kantoortje uit terug naar de werk vloer.

Hoewel iedereen in de winkel wist dat Max en Diederik samen woonden in een klein flatje en dat ze beide de heren liefde bedreven, wist niemand van zijn grote geheim…

Toen eindelijk de winkel werd gesloten en iedereen naar huis ging werd Max plotseling vrolijker, hij ging naar zijn twee grootste liefdes, Diederik en luiers. Thuis kuste hij zijn vriend, die direct door had hoe de vlag er voor hing. Diederik was er van overtuigd dat hij ontslagen was omdat hij homoseksueel was en dat de twee keer ziek zijn alleen als excuus gebruikt was. Die Bolle (de zoon van de baas) was immers wel vier keer per maand een paar dagen met verlof! Dat die Bolle in de dagen dat hij wel werkte in totaal drie keer meer werk verzette dan hem deed natuurlijk niet ter zake, hij was de zoon van de baas en daar ging het om!

“Functioneringspreek gehad?” Vroeg Diederik zijn vriend. Uit de onvriendelijke grom meende hij op te maken dat hij het bij het rechte eind had.

Met een diepe zucht en een pilsje in zijn hand stortte Max op de bank in elkaar. “En nu moet ik van Attila mijn toilet bezoek minderen. Ik heb hem gevraagd of ik soms een luier moet gaan dragen. Hij vond het een goed idee.”

“En jij, vind jij het een goed idee?” met een duivelse glimlach keek Diederik zijn vriend aan. “Zal ik je even laten voelen hoe het is om als een baby’tje naar het werk te gaan?” Max lachte, voor de eerste keer sinds zijn functioneringspreek. Samen liepen ze naar de slaapkamer en Max werd in een dikke Rearz luier gekleed, met daarover heen een lief hansopje met een treintje op de linker borst en op zijn rug stond in blok letters (letters op blokken geschreven): Tjoek Tjoek!

Even later zat Max bij Diederik op schoot terwijl hij een flesje warme melk dronk. Eindelijk kwam hij tot rust, de luier vulde zich langzaam en een grote glimlach verscheen op het gezicht van de man

Dankbaar keek Max naar Diederik en fluisterde met een fopspeen in zijn mond: Morgen is het jouw beurt schat! Ook Diederik hield er van om als baby behandeld te worden en te worden vertroeteld.

Na het avond eten waggelde Max achter Diederik naar de computer. Ze hadden elkaar ontmoet via een site voor volwassen baby’s en luier liefhebbers. Toen de eigenaar met de site wilden stoppen hadden zij hem samen overgenomen.

Samen hadden ze veel plezier bij het lezen van de berichten op de site. Wat mensen allemaal niet over zichzelf vertelden! “Kijk die persoon, verteld aan iedereen dat ze contact gestoord is, dan moet je toch echt heel diep gezonken zijn,” zei Diederik, Max moest hard lachen. “Ja en ze verteld ook nog dat ze allerlei ander psychische afwijkingen heeft, dat is toch te gek, dat mens moet naar een psychiater, dat hoort niet gewoon los lopen. Zullen we haar dat vertellen?”

“Ach nee het is wel komisch om zo’n stom mens op het forum te hebben, het houdt de boel levendig en je weet, hoe meer clicks hoe meer centen! Hoe meer centen hoe verder wij op vakantie kunnen!”

“Moet je kijken we krijgen vandaag wel twee PB’tjes over een verhaal. De mensen lijken overstuur omdat de hoofdpersoon een einde aan zijn leven wilt maken.”

“Als die psychoot een einde aan haar leven wilt maken zou ik het niet erg vinden, als ze het op het forum zou vertellen dan zou dat heel wat clicks opleveren…”

Max en Diederik keken elkaar tevreden aan. De site deed het goed, Samen gingen ze het verhaal lezen: Ik wil luiers was de titel. Een mooi verhaal dat van veel mensen lovende kritieken kreeg. Plotseling werden de beide mannen jaloers. Nee, dat kon echt niet, een verhaal dat door de gemeenschap zo goed beoordeeld werd zou alleen maar de aandacht van hun goede werk kunnen afleiden. Daar moest een stokje voor gestoken worden.

Samen trokken ze een plan. “Laten we net doen alsof we de schrijver een kans willen geven om zijn verhaal aan te passen en als hij dat niet doet doen wij het. Dat levert vast een hoop clicks op. We kunnen natuurlijk met een aantal fake accounts het vuurtje een beetje opstoken, dat lukt altijd!”

Die avond werd er onder het goed gelezen verhaal de volgende mededeling gezet:

Beste schrijver, wij hebben erg veel geëmotioneerde meldingen (wel twee, waarschijnlijk van iemand met twee accounts, maar dat willen we niet bevestigen) binnen gekregen omdat in het verhaal een scéne over zelfmoord voor komt. Aangezien wij dit niet passend vinden verzoeken wij je het verhaal te veranderen zodat er geen zelfmoord meer in voorkomt. Als je dat niet voor morgenavond 19:00 uur doet, dan zullen wij het verhaal veranderen (ook al is dat bij de wet verboden, maar omdat wij in onze voorwaarden hebben gezet dat wij dat kunnen doen als een verhaal niet aan onze eisen voldoet kunnen wij het doen (als je bij de deur een bordje plaatst met de waarschuwing dat er op inbrekers geschoten wordt tot ze dood zijn mag je dat ook echt doen! (dit is niet waar dat weten we, maar het klinkt altijd wel goed).

Tot de grote teleurstelling van Max en Diederik werd het verhaal niet aangepast, maar verwijderd en stond er alleen nog maar een mededeling dat de schrijver niet van plan was zijn verhaal aan te passen.

In een aantal andere thread schreef de schrijver dat de forum leiding de site censureerde. Dat is natuurlijk niet waar, omdat Max en Diederik de verhalen alleen maar aanpaste als zij dat nodig vonden…

Toen de schrijver de mededeling bleef plaatsen werden Max en Diederik bang. Stel je voor dat die klootzak medestanders zou krijgen, dan zou dat hun grip op het forum danig beperken en misschien zouden ze wel moeten toegeven en de regels voor de verhalen moeten aanpassen. Dat zou gezichtsverlies zijn, dat kon niemand willen!

Het besluit stond vast, bij de volgende post van deze lastige schrijver zou zijn laatste zijn, hij zou de zwaarste straf krijgen die op het forum mogelijk is (helaas waren ze vergeten in de forum regels op te nemen dat lastige schrijvers standrechtelijk geëxecuteerd zouden worden…

De post kwam, de schrijver was verbannen en de rust was terug gekeerd! Wat een heerlijk ding is zo’n goed georganiseerd forum toch. Iedereen is zou bang voor de forum leiding dat niemand tegen ze in durft te gaan en mensen zelfs als brave schoothondjes achter de leiding aan lopen en keurig opzitten en pootjes geven als ze dat gevraagd worden! Heerlijk die macht die ze in het dagelijks leven moeten ontberen hebben ze wel op het forum.

Na maanden van schijnbare rust begon het echter weer te rommelen. Een lang en opnieuw erg goed ontvangen verhaal door een nieuwe schrijver werd door de schrijver plotseling gestopt. Ondanks dat er al twee zelfmoorden in het verhaal voorgekomen waren hadden Max en Diederik niet ingegrepen. In hun forum regels stond nergens dat ze consequent moesten zijn. Daarom werd er niet gereageerd op de paar huilers die weer klaagden over het controversiële onderwerp, geen van de leiders hadden zin in nog eens de zelfde zetten.

Waarom had de schrijver dan het verhaal gestopt? Hij had het over censuur, maar ze hadden het verhaal helemaal niet gecensureerd! Zou het soms komen omdat ze eerder een dol komisch satirisch verhaal hadden verwijderd? Of was de schrijver boos omdat een aantal van zijn posts verwijderd waren, waarin hij ruzie maakte met de psychopaat?

Het vervelende was dat een aantal van de lezers in opstand kwamen en begonnen te eisen dat de regels op het forum aangepast zouden worden. Maar als ze de regels zouden aanpassen zouden ze helemaal geen vrijheid meer hebben om schrijvers te frustreren, zoals hun chef hun frustreerde.

Nee er werd besloten om aan iedereen duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat de regels niet aangepast zouden worden.

Een nieuw lid fan het forum schreef een bericht, enig sinds sarcastisch en dus niet vriendelijk. Hierop moest met harde hand worden ingegrepen! Het bericht luidde:
Wat zijn jullie geweldige forum leiders! Natuurlijk moeten jullie de regels niet aanpassen! Goede regels zouden de schrijvers die door zoveel leden van dit forum op handen gedragen worden kunnen helpen bij het schrijven van verhalen die door geen van de leden als aanstootgevend ervaren kunnen worden. Dus in de toekomst alleen nog maar verhalen over mensen die zo blij zijn met hun luiers. Het is veel beter om die lastige schrijvers weg te jagen door deze te verplichten om hun verhalen aan te passen (wat voor hun het zelfde is als het aanpassen van het geslacht van hun eerst geboren zoon).
Nee, dat ene aangepaste regeltje in de eisen waar een verhaal aan zou moeten voldoen:
In verhalen mogen geen maatschappelijk relevante onderwerpen voorkomen, aangezien deze de gemoederen van sommige (vaak toch al psychotische) leden van dit forum te zeer kunnen beroeren. Dus alleen lieve verhalen over mensen die blij zijn met hun luier hobby!

Kijk zo’n bericht kan natuurlijk niet, het moet voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt worden dat dit soort nare berichten over de forum leiding niet geplaatst kunnen worden. Wij als forum leiding kunnen natuurlijk uitstekend tegen kritiek, zolang de kritiek maar positief is!

Het antwoord op deze rebel moest iedereen op het forum duidelijk maken wat er aan de hand was.

Knap dat een nieuw lid "wat er wss al eerder was maar verbannen is geweest"(natuurlijk wist Diderik dat hij dit niet kon bewijzen, omdat de persoon inderdaad nieuw was en nooit eerder op het forum was) zo'n grote mond durft te geven op een voor hem nieuw forum..... (Het klonnk wel lekker zo, het sloeg nergens op, maar iemand zwart proberen te maken is beter dan toe te geven dat er wellicht iets op het forum verbeterd kan worden. Hoezo verbeterd het forum is perfect. Op macht beluste forum leiders als wij zijn helemaal gelukkig hier)
Je bent en blijft een dramzak... (Ja natuurlijk, na een berichtje tegen de forum leiding ben je direct een dramzak, ja het zegt meer over ons dan over de schrijver van het bericht, maar dat maakt niets uit, de domme forum leden pikken het wel)
En NEE we gaan dus niet elk regeltje of mogelijke situatie onderbouwen.... (Stel je voor dat mensen begrijpen wat we willen en doen? Dat ze begrijpen dat wij de macht die we zo hebben zalig vinden?)
Hiermee dus ook kappen met je doelloze gezeik of zoek een ander forum.... (Ja we weten het het was maar een berichtje en het had inderdaad een doel, maar als we dat toegeven staan we er zelf niet meer zo rooskleurig op, is het niet?)
Hier gaat met volgens basis regels en daarnaast onze interpetering op situaties en maatschappelijk belang, daar heb je en krijg je nooit invloed op dus stop met vragen erom.... (Eigenlijk had hier moeten staan start niet met hierom te vragen, want er was natuurlijk niets gevraagd, maar ja) Vind je hem censuur of een dictatuur ga je lekker weg. (Wie had het over censuur of dictatuur? Niemand toch? Dus moesten wij dat wel toevoegen om duidelijk te maken wat wij denken dat iemand anders misschien zou denken als zij net zo’n verknipte geest hadden als wij!

Groetjes Rearzridder!

Post Reply